^Back To Top
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Dermasiswa Pendidikan Yayasan Perak

Dermasiswa Pendidikan Yayasan Perak bertujuan membantu pelajar untuk membuat persediaan pendaftaran kemasukan di semester dan tahun pertama di Politeknik, Kolej Komuniti, IPTA dan IPTS terpilih dalam negara sahaja. Dermasiswa ini diberikan kepada pelajar yang mengikuti pengajian di peringkat Sijil, Diploma dan Ijazah Sarjana Muda sahaja.

Keutamaan diberikan kepada keluarga yang berpendapatan rendah di bawah RM3,000 sahaja.

Kadar dermasiswa adalah RM300 (Sijil/Matrikulasi), RM500 (Diploma), RM1,000 (Ijazah Sarjana Muda) dan RM1,200 (Ijazah Sarjana Muda Profesional).

Senarai Institusi Pengajian Tinggi (IPT) Terpilih boleh didapati >>di sini<<

**Mohon Dermasiswa secara online di sini

**Borang Permohonan juga boleh didapati secara percuma di Pejabat Yayasan Perak, Pejabat Pusat Khidmat Masyarakat Dewan Undangan Negeri (DUN) di kawasan masing-masing atau dicetak terus melalui laman web ini.

Copyright © 2013. yayasanperak.gov.my Rights Reserved.